06 d’octubre 2015

- BH California X2



Una altra California al blog..., no s'acaben!
Quan semblava que ja s'havien extingit de tots els trasters i golfes després d'aquests darrers anys de febrada vuitantera, va i encara en trobes una en venda en una paradeta d'un mercat de trastos, i amb els tres xurros i tot! i a un preu interessant, que això també compta.

Tot i que era una bici que ja "havia fet", no era qüestió de pensar-ho dues vegades, evidentment me la vaig endur.
                             "qui quan passa no l'agafa, quan l'empaita no l'atrapa"

Això que deia: al 2012 ja vaig restaurar una gairebé igual, i que surt aquí al bicinova2  - BH California X2

Aquesta Cali d'avui és aquell mateix model, amb alguna mínima diferència, pedals, seient... i un detall curiós a les punteres posteriors del quadre: en aquesta no hi apareixen gravades les paraules "BH made in spain ", un fet que ens fa pensar que segurament és un dels primers models amb el quadre sense la pletina de reforç en forma de "boomerang".
De moment, però, segueix essent una incògnita saber quin any va sortir aquesta 3ª versió de quadre de les California, 1985, 1986 ...

Sigui com sigui, és una bicicleta de vora 30 anys d'antiguitat.
Qui ho diria...














Aquesta bici estava bastant bruta, amb òxid en tots els cromats, i amb les calques de la forquilla molt esgarrapades, i els neumàtics "per llençar". L'he restaurat sense buscar la perfecció sinó la idea original del fabricant i l'agilitat en lo possible. Hi he afegit els Michelin BIB CROSS 2 de 1,75" nous de trinca, i les fundes de cables de color groc (que originalment eren negres). Les rodes les he radiat amb caps de radis nous i substituint una llanta que no hauria passat la ITV. Per cert, que aquests neumàtics hi encaixen a la perfecció en aquestes llantes amples.

Amb tot plegat, la bici té bastants defectes del pas del temps, esgarrinxades del passat, que no he pas mirat de dissimular; defectes estètics que li resten cert valor, però té a favor el bon estat mecànic, i sobretot la originalitat de gairebé totes les peces. I com no, el factor històric d'aquestes màquines de passar-ho bé, veritables icones dels 80's,  i encara assolibles... que duri aquesta sort !
:-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada