13 de desembre 2015

Olympia al "blog del retrovisor"


A "el blog del retrovisor" s'hi recullen els temes de motor, les fotos i les entrevistes publicades a la secció " EL RETROVISOR " del suplement de motor del Setmanari L´EMPORDÀ de Figueres.

Martí Dacosta, un apassionat dels vehicles clàssics n'és l'impulsor i de tant en tant al blog també hi puja reportatges referents al món de la bicicleta clàssica. 

Fa pocs dies ha publicat una entrevista al senyor Ricard Sayeras Quera, conseller delegat del Grup Olympia i nét del fundador de les bicicletes Olympia, el senyor Ricard Quera Cullell
Aquest és un document molt interessant i que fa llum a una època ben desconeguda per bona part dels qui estimem i restaurem bicicletes clàssiques i antigues. 

Des d'aquí  felicitar a en Martí per la seva tasca periodística i per difondre aquestes notícies referents al món del ciclisme. 
Felicitar també a en Ricard per compartir tots aquests coneixements i pel seu esforç en recuperar i conservar les bicicletes Olympia, honorant així el propi passat familiar i el record cultural d'una petita ciutat com Figueres, "capital de les dues rodes", tal com ell la defineix.
Rieju, Gimson, Fita, Olympia, Emporium, Esbelta, Imperial... quants noms en una mateixa ciutat, quants enigmes per resoldre encara...
Gràcies a tots dos i ànims a seguir en tot això.


Podeu llegir i descobrir "el blog del retrovisor" des d'aquests enllaços:

Ricard Sayeras, Les bicicletes Olympia

Bicicletes Olympia, les altres fotos


També podeu veure al detall una de les bicicletes que en Ricard va comprar i que apareix en algunes fotos, la Olympia especial  restaurada aquí a bicinova2 fa un parell d'anys. És molt gratificant saber que va tornar a casa seva i és tant estimada.
Salutacions!

P.D... pels lectors... que consti que no sóc el tal Mosso d'Esquadra de Torelló eh?... jeje... ;-) 

1 comentari:

  1. i que curiós que vaig ser jo qui us vaig posar en contacte (tu, bicinova i la gent d'Olympia) :)

    salut

    ResponElimina