29 d’abril 2017

- GAC Tantor


 La TANTOR va ser la F1 BMX que l'empresa GAC va treure al mercat per prevenir la possible febrada que podia haver sobrevingut a finals dels 80's... (ningú sabia si allò aniria a més... o a menys, com finalment sí va passar, que no hi va haver febre ni res semblant).
Dos posts enrere ja vam veure aquesta història de la F1 BMX.
A Espanya només hi van aparèixer tres bicicletes d'aquestes, de les cases BH, GAC i Rabasa Derbi.
La TANTOR apareixia anunciada al primer catàleg Bicisport, l'any 1990.





Deixant a part els colors i disseny, tant les dimensions com la geometria són molt semblants a la BH Fast Formula 1, i ambdues van ser imitacions dels dissenys americans que havien engegat aquesta disciplina ciclista.
Aquesta Tantor està gairebé original, exceptuant la maneta del canvi, que probablement era una marca Triplex, com el canvi, suposem que com la de la BH.
Amb la BH també comparteixen punys, seient, i els tapapols aquests que només serveixen de decoració. El pinyó es un Regina de cinc corones14-16-18-21-24. Hi ha uns Wellgo als pedals, i la resta de components són GAC.
Els neumàtics són uns Firestone Sprint de 20'' x 1,75 , prims però amb tacs, no tant bons per asfalt con els Wolber de la BH, però millors per situacions off-road.












Per ara hi ha el muntatge fet, però com moltes altres bicis del blog, encara falta provar-la "seriosament", si es que es pot considerar la seriositat en aquesta mena d'estris... jajaja...






1 comentari:

  1. Hola.
    Me flipan estos modelos, una pena que no triunfaran en su día.
    Qué precio puede tener este modelo a día de hoy?

    ResponElimina