24 de maig 2017

- Cannondale super V 2000


Una de les màquines més modernes de bicinova2... pinyó de 9 corones!! i suspensions!

Aquest tipus de bicicleta de muntanya, denominada "super V", va aparèixer al 1993, va ser una aposta innovadora i atrevida que va tenir molt èxit. En aquells primers anys de les "suspensió total", qualsevol disseny era innovador per força, estava tot per inventar!
Durant 8 o 10 anys van haver-hi moltes variants i modificacions de les SuperV, sobretot en el basculant posterior, d'alumini, després de carbono, en formes simètriques i asimètriques...

Aquest precís model, el SuperV2000 SL, deu ser de l'any 1998 o 1999... ja que és quan aparèixen els frens de disc (i els suports corresponents soldats al basculant).
De totes maneres ignoro els components originals, aquí he versionat la base amb diversitat de components, Shimano majoritàriament, també Ritchey....

La millor manera per descubrir l'evolució de les SuperV és fullejar els catàlegs de l'època. Amb Cannondale estem de sort: oferir online els catàlegs antics és quelcom que honora el fabricant i les seves bicicletes.
Fantàstic! informació abundant!
CANNONDALE CATALOGS









La forquilla amb suspensió dins el tub de direcció també és una història innovadora de Cannondale, per donar-li prou pressió cal una d'aquelles manxes especials per forquilles.






Llanta... asimètrica!... una novetat més de l'època...
En fi, una bicicleta ben estranya, hi ha qui la trobarà fabulosa i qui la trobarà horrible.
No deixa indiferent, no es pot negar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada